21 Nisan 2010 Çarşamba

Kalktımm , sana "Çin eriştesi " yaptım ...

Fazla vakit yoksa ve değişik bir şeyler denenmenin vakti geldiyse , haydi NOODLE yapılsın !
O hoo biz 5 yıldır her türlüsünü yapıp yiyoruz diyorsanız , bana yenilik bu Çin mutfağı . O yüzden de tarifini paylaşasım var :
 1 paket Noodle (Carrefor'da falan var)
2 çay bardağı soya filizi
Yarım çay bardağı soya sosu
İstediğiniz kadar mantar
100 gr. kuşbaşı tavuk
1 küçük soğan
2 sarımsak
isteğe göre brokoli ve haşlanmış lahana
1 tatlı kaşığı teriyaki sos

Azcık yağda ,  soğanı yüksek ateşte öldürüyoruz , içine az suda 10 dk haşladığımız tavuğu,sarımsağı,brokoli,lahanayı ve mantarı koyarak 10 dk. pişiriyoruz.
Bir yandan noodle'ı haşlamaya başlayabiliriz.
Noodle 5 dk'da pişiyor zaten. Soyafilizini ve soya soslarını da mantarlı karışımın içine dökerek 2 dk daha kavuruyoruz veee içine haşlanmış noddle'ları ekleyebiliriz.

Afiyet olsun , yarım saate mis gibi yemek :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder