12 Temmuz 2013 Cuma

Çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne

Çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?" Bosna'lı bir çocuğun annesine sorusu … Ve bizim utanmaktan aciz gözlerimizin bunu okuyup da, çıkmayan sesimizin zavallılığı...

Ratko Mladić

Momcilo Krajisnik

Bilyana Plavsiç

Zdravko Tolimir

Radovan Karadžić

Bu isimler sizler için bir şey ifade ediyor mu?

Veya;

Ahmet İgemberdi?

Veya;

“Onu iki zırhlı aracın arasına ayak bileklerinden çelik kablolarla bağlayıp sonra da araçlar arasında onu gerip paramparça etmiştik. Her yer kan olmuştu, ama (!) bizim oğlanların buna ihtiyacı vardı.”

Diye anlatılan bir Rus askerin anısı tanıdık geliyor mu?

Ratko, Momcilo, Bilyana, Zdravko, Radovan; Srebrenitsa katliamında sorumlu tutulan ilk isimlerden .. Hani şu; Almanya'nın engel olabilecekken, Müslüman katliamını zevkle seyrettikleri, tüylerimizi diken diken eden Müslüman katliamı .. Hollandalı askerlerin sivilleri koruyabilecekken, olup bitene göz yumma emri alıp da psikolojilerini bozan unutamadığımız katliam. 8000'den fazla müslümanın, kin ve nefret altında işkenceye maruz bırakıldıkları katliam …

Hollanda, Almanya, Bm; o, bu veya şu! Her kim olursa olsun, tek verebildiğimiz tepkinin televizyonlar karşısında ağlamak olduğu, ve unutmayacağız diye bas bas bağırdığımız katliam..

Unutmayacağız .. Yaptığımız, işlediğimiz suçu unutmayacağız. Bu suçu işleyenler kadar, seyirci kalarak altına imzalarımızı attığımız bu katliamı ve, aşağılık halimizi unutmayacağız. Elimizde televizyon kumandalarıyla, içimizin almadığı sahnelerde kanalı değiştirerek işlediğimiz bu insanlık suçunu unutmayacağız.

Srebrenitsa Katliamını unutmadığımız için Doğu Türkistan'a seyirci kaldık!

Katledilen 8000'den fazla müslümanı unutmadığımız için Çeçen Katliamına seyirci kaldık!

Ailelerinin gözü önünde tecavüz edilen küçücük kız çocuklarını unutmadığımız için Suriye'ye seyirci kaldık!

Müslümanların, sadece Müslüman olmaları sebebiyle katledikleri bu vahşi hayatı unutmadığımız için Budistlerin Myanmar'da ateşe verdikleri Müslümanlara seyirci kaldık!

Ahmet İgemberdi; Doğu Türkistan'ın sürgün edilmiş Cumhurbaşkanı'nı unutmadığımız için, Mesut Yılmaz'ın sığınma talebini reddettiğini unutmadığımız için Hocalı Katliamı'na seyirci kaldık!

Mora'da; 20.000'den fazla Türk ve Arnavut'un , papazların tavsiyesiyle Yunanlılar tarafından katledilişini unutmadığımız için, ölen Çeçen'lerin; aç Rus Köpekleri yesin diye sokaklarda bırakılışına seyirci kaldık!

Mora isyanı sırasında; Tripoliçe'de; Cuma gününden Pazar gününe kadar bölgede; kadın, çocuk, yaşlı demeden 35.000 Türk'ün Yunanlılar tarafından katledildiğini unutmadığımız için, Çeçenistan'da 16 günlük bebeğe tecavüz edilmesine seyirci kaldık!

Biz sadece seyirci kalıyoruz. İçimizde yalandan sızlayan bir kalple, elimizde televizyon kumandası sadece izliyoruz! Unutmayacağız diye bas bas bağırsak da, biz bunları çoktan unuttuk!

Unuttuğumuz için Mısır'a sadece gsm operatörleri aracılığıyla yardım ediyoruz.

Unuttuğumuz için Suriye'ye sadece bakıp bakıp dertleniyoruz. Kabul etsek de, etmesek de biz bu yaraları çoktan unuttuk!

Ey Allah dostu genç; sen bunları da, bizi de unutma! Bizleri unutma ki; bizlerden utanmayı da unutma! Bizleri unutma ki, sen bizler gibi seyretme .. Seyredip seyredip , kılımızı bile kıpırdatmaktan aciz, biz Müslümanları unutma ki, sen göster göğsünü gere gere Müslümanların Çığlığını!

Biz unuttuk, ama sen, ne tarihin Müslümanlara karşı duruşunu ne de asıl suçlu olan bizleri unutma ve affetme!

Şeyma Kısakürek Sönmezocak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder